Velkommen til

KORUP GYMNASTIK OG ATLETIK

​FITNESS TRYDAY 2020
En søndag i motionen og fællesskabets tegn
 
Af Cecilie Boeriths
 
Søndag den 26. januar 2020 afholdt Korup Gymnastikforening Fitness Tryday, hvor der var mulighed for at afprøve foreningens mange hold. 147 deltagere gav den gas fra klokken 9.30-14.30 og blandt alle deltagere var der højt humør at spore.
 
Allerede klokken 9 søndag morgen dukker de første deltagere op i Korup Kultur og Idrætscenter. Alle er de klædt på til en svedig dag - væbnet med sportstøj og smil på læberne.
I caféområdet strømmer folk til og samles om de aflange borde. Nogle kommer alene, andre kommer med familie og venner under armen. Snakken summer og inden længe er der knap nok plads til flere mennesker i caféområdet. Både børn og voksne har denne kolde januar formiddag taget turen til KKIC. Hver især fulde af forhåbninger og spændte på dagens forløb. Inden længe bevæger menneskeskaren sig ind i den store hal 2, hvor der er fælles velkomst for alle.

Velkomsten står gymnastikforeningens formand, Anne Grethe Sø Nørlev Jensen, for: “Vi er stolte over at byde velkommen til Fitness Tryday 2020. Vi har glædet os rigtig meget”.
Bag Anne Grethe står en stor håndfuld instruktører, der denne søndag har til job at vise deltagerne, hvad gymnastikforeningen har at byde på. I løbet af dagen har deltagerne mulighed for at prøve 19 forskellige motionsformer af.
Gymnastikforeningens formand forklarer, hvordan dagen kommer til at forløbe. Der vil være tre moduler. I hvert modul har deltagerne tilmeldt sig et hold, og når det sidste modul er færdigt, vil der være fælles udstrækning og afslutning for alle deltagere.
 
Efter formand Anne Grethes velkomsttale bevæger deltagerne sig til deres respektive hold for at starte dagens første modul.
Særligt et hold har stor tilslutning i det første modul. Stram Op ved Line Foldager trækker mange deltagere af alle typer, der er klar til tre kvarters benhård muskeltræning. Selvom træningen er hård og kan virke ubarmhjertig, er Line Foldager en dygtig instruktør, der ved hjælp af humor og kommentarer som “Stram Op’s fornemmeste opgave er at bygge alle muskler op” formår at få alle deltagerne med igennem det hårde træningspas. Efter tre kvarters hård træning forlader deltagerne det første modul med sved på panderne og smil på læberne. Udmattede, men klar på yderligere tre kvarters træning.
 
I andet modul er Crossdance, der er et af de nye hold til Fitness Tryday, det helt store hit. Her er en tredjedel af alle dagens deltagere mødt op for at give den gas med instruktør Tina Lyng. Til Crossdance er der masser af rytmer og dans til al slags musik. Lige fra den slags man hører på P3 over gamle 80’er hits til sange fra Grease.
Deltagerne får trænet hele kroppen igennem og sveden drypper af dem, men ikke en eneste falder fra i løbet af de tre kvarter, træningen står på. På trods af den høje intensitet er det morskaben, der fylder hos deltagerne.
Tina Lyng er en passioneret og energisk instruktør, og både hendes passion og energi smitter af på deltagerne, der alle er garanteret træthed og ømme muskler, men samtidig meget højt humør når træningen er slut.
 
Nogle af dagens mest populære hold er Crossdance, Yoga og Stram op. Desuden er der stor tilslutning til de nye hold Floorball, Pilates, Triggerpunkt og Step.
I tredje modul er Step et hit blandt deltagerne. Malene Wind står for steptimen, der er inspireret af latinamerikanske rytmer, og også her kommer deltagernes udholdenhed på en prøve, men endnu engang mærker de ikke, hvor hård træningen er, før den næsten er ovre.
Da steptimen slutter roser mange deltagere instruktør Malene Wind for den hårde træning, der var så sjov, at den slet ikke føltes slem. 
 
Dagen slutter med fælles puls/styrketræning og udstrækning ved Claus og Anne Grethe Nørlev Jensen. Alle deltagere går udmattede fra arrangementet, og der er ingen tvivl om, at dagen har været en succes. Dagen igennem har der blandt hård træning været masser af snak, grin og nye fællesskaber og bekendtskaber på tværs af kondition og aldre.

​På gensyn til Fitness Tryday Korup i 2021 i KKIC


​TV-KORUP
Korup Idrætsforening - Gymnastik og Atletikafdelingen