Velkommen til

KORUP GYMNASTIK OG ATLETIK


GYMNASTIK- OG ATLETIKAFDELINGEN 
 
Formandens beretning 2018, generalforsamling 5. marts 2019.
 
Fitness Tryday
Søndag d. 28. januar blev der afholdt Fitness Tryday i Korup. Et landsdækkende arrangement, hvor alle kan komme og prøve de nyeste fitnesstyper, som bliver tilbudt i lokalområdet. Arrangementet blev i år udbudt mange forskellige steder i hele Danmark. Vores Tryday endte igen med at blive den største, med flest mulige workshop og det klart største antal deltagere.

DGI kunne tilbyde, at vi måtte benytte deres tilmeldingssystem, som gjorde det muligt for os, at deltagerne kunne sammensætte deres eget program. Vi skaffede 13 instruktører, som i løbet af dagen tilbød 28 workshops, som deltagerne kunne vælge sig ind på.
Dagen sluttede af med en fælles workshop, hvor deltagerne kunne få lov til at bruge de sidste kræfter på hård pulstræning.

Deltagerne kom fra mange forskellige foreninger på hele Fyn. Der var også deltagere fra både Jylland og Sjælland. Deltagerantallet nåede op på 227. En stigning på 74 deltagere i forhold til året før og et resultat vi er meget tilfredse med.

De 13 instruktører, som underviste på dagen var meget engagerede og sørgede for at inspirere deltagerne. Deltagerne blev
udfordret på styrke og kondition. Der var workshops for enhver smag, som deltagerne kunne vælge imellem: Cirkeltræning, Yoga, Hit-fit, Indoor Cycling, Foamroller, Motionsboksning, Outdoor Crossfit, Stram Op, Tabata, Fight Gone Bad, Skov Fitness, Puls Styrke og Jumping Fitness. Der blev svedt, kæmpet og givet max. gas med de mange forskellige træningsformer.

Instruktørerne kom fra flere forskellige foreninger på Fyn. Kontakter, som er blevet etableret på de kurser, som vi gennem årene har deltaget i. Vi havde også etableret et godt samarbejde med Sport og Fitness – dit center, som til Tryday tilbød undervisning i Indoor Cycling. Flere af vores naboforeninger indgik også i samarbejdet. AB Gymnastik i Aarup stillede både instruktør samt lån af trampoliner til Jumping Fitness til rådighed. Ebberup Fitness udlånte også deres trampoliner og Morud Gymnastik udlånte deres yogamåtter.

Vi synes, det blev en meget vellykket dag og vi har fået mange positive tilkendegivelser fra dagens deltagere. Samarbejdet omkring Jumping Fitness resulterede også i at en deltager på dagen tilbød sig som instruktør i Jumping Fitness i Korup. En fantastisk sidegevinst for Korup Gymnastik.
 
Generalforsamling
I forbindelse med vores generalforsamling 6. marts 2018 havde vi et par udskiftninger i bestyrelsen. Line Engmark stoppede som revisorsuppleant og Dorte Lorentzen og Louise Weile stoppede som suppleanter i bestyrelsen. Vi har været glade for deres store arbejde.

Nye suppleanter i bestyrelsen blev Kenneth Sæderup Pedersen og Henrik Hvergel og revisorsuppleant Bettina Nielsen.
 
KIF Gymnastikdag
Lørdag d. 17. marts 2018 blev der afholdt Gymnastikdag i KKIC. Allerede dagen før havde oppyntningsudvalget været på færde og havde pyntet hallen festligt op med balloner, grene, flag, vimpler. Korup Gymnastiks måde at byde velkommen til både gymnaster og publikum.

Som noget nyt havde vi i år givet dragter til alle børnehold. Et festligt syn i alle regnbuens farver.

Dagen begyndte med fælles indmarch, hvor Henrik Hvergel, Maja Sø Nørlev Jensen og Alberte Hvergel bar foreningens faner. Herefter var der fællesopvarmning under ledelse af Krista Damgaard fra Zumba.

Vi havde til dette års Gymnastikdag 17 hold på gulvet. Publikum tog godt imod alle fremmødte gymnaster og gjorde alt, hvad de kunne for at bakke op om gymnastikken. Der blev klappet, hujet og en stor del af publikum var sågar på gulvet sammen med Forældre/barn holdet.

Vi fejrede i år vi 6 femårsjubilarer, Anitta Larsen, Lene Damsbo, Claus Nørlev Jensen, Dorte Lorentzen, Mille Sø Nørlev Jensen og Anne Grethe Sø Nørlev Jensen. En god tradition i Korup Gymnastik, hvor vi hylder de frivillige instruktører og bestyrelsesmedlemmer for deres store arbejde.

Et særkende for Gymnastikdagen i Korup er de mange voksenhold som er repræsenteret på dagen. Denne gang var både Linedance, Zumba, Det´ bare mænd, Cirkeltræning, Puls/Styrke og Outdoorfitness på gulvet.

Dagen sluttede af med en fællesserie hvor syv børne/ungehold lavede en fællesserie. 150 børn lavede en fantastisk serie, som blev afsluttet med konfetti. Det blev et brag af en finale og en dejlig afslutning på en vellykket dag.
 
DGI Forårsopvisning
Søndag d. 18. marts afholdte vi DGI forårsopvisning, hvor 1200 gymnaster og 600 tilskuere havde fundet vej til KKIC. Dagen bød på 8 timers opvisning med spændende rytmeserier, spring, akrobatik, dans, levende musik og meget mere. Vores egne hold Juniormix, Minimix og Qvick N´Dance lavede nogle fantastiske opvisninger og var med til at sætte kulør på dagen.

De tre store efterskolehold Brejninggaard Efterskole, Elbæk Efterskole og Midtfyns Efterskole lavede nogle meget spændende opvisninger med fuld fart på fra start til slut. Dagen var fyldt med opvisninger fra gymnaster i alle aldersgrupper og fra mange foreninger fra hele Fyn.

Gymnastikafdelingen har fået mange roser for afviklingen af stævnet og gymnastikafdelingen vil hermed videregive disse roser og takke de 23 hjælpere som var med til at få det hele til at lykkedes.
 
Sommergymnastik
Efter påskeferien begyndte sommergymnastikken. Her kunne vore instruktører tilbyde Stavgang, Bodytoning med effekt og Cirkeltræning om mandagen, Idrætsmærke om tirsdagen, Puls-styrke onsdag, Linedance, Outdoorfitness og Yoga om torsdagen og Cirkeltræning om lørdagen. 153 medlemmer deltog i denne sæsons sommergymnastik.
 
Atletik
Atletikafdelingen begynder hvert år træningen i foråret. Træningen begynder indendørs i Gymnastiksalen med form- og gymnastikprøver og strækker sig over fem tirsdage. Fra maj måned mødes udøverne hver tirsdag på vores udendørs atletikanlæg, hvor de forskellige atletikdiscipliner trænes. Sæsonen sluttes af med en udholdenhedstest som består af enten cykling, gang eller løb.
 
Vintersæson 2018/2019
Vi startede vintersæsonen ud med 27 hold, 6 børnehold, 2 ungehold og 18 voksenhold. Vi har desværre sagt farvel til Minimix og Juniormix, hvor det ikke er lykkedes os at finde nye instruktører.

Heldigvis har vi fået et nyt Forældre/barnhold under ledelse af Stine Kilde Kristensen og Heidi Kilde Andersen og flere nye voksenhold op at stå.

Det viste sig efter Fitness Tryday, at der var stor interesse for Jumping Fitness. Korup Gymnastik søgte DIF og DGIs foreningspulje og fik 25.000 kr i tilskud til indkøb af 21 trampoliner til Jumping Fitness. Vi havde i løbet af sommeren to instruktører, Pernille Kjølby Søderholm og Pernille Friis på Jumping Fitness-uddannelse. Herefter var de to instruktører klar til at udbyde tre Jumping Fitness hold og ekstratræninger i mange weekends.

Endnu et nyt hold er Power Pump under ledelse af Stine Jørgensen. PowerPump er et hold hvor der er fokus på at træne kroppens store muskelgrupper. Opvarmningen foregår på stepbænk og træningen er bygget op om styrkeøvelser med Bodybar, håndvægte og bold.

Gitte Madsen har i 2018 taget SMART Training instruktøruddannelsen i DGI. Hun har opstartet et efterårs- og et forårshold. SMART Training er træning af hjernen, via lette fysiske øvelser, tilsat sjove, anderledes håndredskaber. Hjernen er plastiks og kan regenerere og udvikle sig gennem træning. Øvelserne føles som en leg i et fælles samvær.

Dorte Lorentzen har i denne sæson udbudt holdet Indoor cycling, som foregår i spinningslokalet i Sport og Fitness - dit center. Et samarbejde der blev etableret med centeret i løbet af foråret. Holdet består både af gymnastikafdelingens medlemmer samt medlemmer af Sport og Fitness.

Cirkeltræningsholdene søgte i år Fjernvarme Fyn om tilskud til indkøb af redskaber. Vi fik 5000 kr. og der blev herefter investeret i håndvægte og Jumpboxes, som bruges flittigt i træningen.

Desværre har det ikke været muligt for os, at finde plads til alle interesserede på foreningens hold og det har resulteret i venteliste på flere hold.

Vi har i denne sæson budt velkommen til flere nye instruktører og hjælpeinstruktører. Det er vores instruktører, der skaber foreningen og det er klart deres fortjeneste at vi har 505 medlemmer, en stigning på 55 medlemmer sammenlignet med sidste år.

Vi er meget kede af ikke at kunne tilbyde springgymnastik til børn over 9 år og arbejder fortsat på at finde nye springinstruktører, som kan tage imod de mange springglade børn i Korup.

Vi skylder vores dygtige instruktører og hjælpeinstruktører en kæmpe tak. Det er dem der hver uge møder veloplagte op til ugens træning. Uden dem ville vi ikke have en forening. Det er deres engagement og ønske om at bidrage til fællesskabet, der er hele omdrejningspunktet for vores gymnastikforening. I skal alle have en stor tak for jeres indsats.
 
Verdensholdet
2. september 2018 havde vi den store glæde at invitere vores instruktører og hjælpeinstruktører til et brag af et show med Verdensholdet i Odense Idrætshal. Vi havde en skøn eftermiddag, hvor vi nød at se fantastisk gymnastik på absolut topplan. Vi synes, det var en god måde at styrke fællesskabet mellem de frivillige i vores forening med en fælles gymnastikoplevelse.
 
Instruktørtøj
2018 blev også året hvor vores instruktører, hjælpeinstruktører og bestyrelsesmedlemmer fik nyt foreningstøj. Alle fik en grå hættetrøje med navn og logo og en sort trænings t-shirt med logo. Vi kan med glæde se at mange bruger tøjet flittigt.
 
Opvisningsdragter
Opvisningsdragter til alle børnehold viste sig at være en stor succes og vi fortsatte derfor samarbejdet med Gymtex i Morud om køb af dragter. Børnekontingentet fortsatte derfor på 575 kr i denne sæson. Kontingentstigningen har været med til at dække udgifterne til køb af dragter i forbindelse med Gymnastikdagen. Børnene fik efter Gymnastikdagen lov til at beholde dragten. Kontingentet for voksenhold på 675 kr. fortsatte uændret.
 
Julefrokost
I november måned inviterede vi alle instruktører og voksne hjælpeinstruktører til julefrokost i KKIC. Det blev en festlig aften med julemad, musik og dans. Vi håber på at vi kan gentage successen med endnu flere deltagere i 2019.
 
Juleafslutning
I december måned blev der blev holdt juleafslutning på holdene. Alle børneholdene sluttede af med frugtfade anrettet af caféens personale og på flere voksenhold valgte man at hygge med øl/sodavand, kaffe, kage eller selv afholde julefrokost i KKIC´s café.

Stavgang indbød alle foreningens medlemmer til at deltage i den årlige nytårstravetur lørdag d. 29. december 2018, hvor alle var velkomne med eller uden stave.
 
Gymnastikafdelingens vision
Vi arbejder fortsat på at nå vores vision om at etablere et spire/hjælpeinstruktør korps som kan fremtidssikre Gymnastikafdelingen og løse op for vores rekrutteringsudfordringer, skabe lokal gymnastikånd, samt sikre kvalitet i vores aktiviteter. Vi arbejder tæt sammen med de øvrige afdelinger i KIF, UIF, TPI, Korup Skole, Ubberud Skole, Pårup Skole og DGI omkring udviklingen af det nye koncept: Teen Coach. De første Teen Coaches blev uddannet i 2017. Korup Gymnastik har fortsat samarbejdet i 2018, men eleverne fra de tre skoler valgte desværre ikke at søge praktikpladser i Korup Gymnastik i dette skoleår. Vi fortsætter samarbejdet og glæder os til igen i 2019 at tilbyde praktikpladser på vore børne- og ungehold. Vi rekrutterer fortsat unge hjælpeinstruktører. Vi har nu 9 unge hjælpeinstruktører i vores stab, som hjælper til på foreningens børnehold. De unge er alle blevet tilbudt kurser og de fleste har været af sted. Vi oplever, at de unge hjælpeinstruktører kommer engagerede tilbage fra kurserne og i højere grad tager ansvar i forbindelse med holdets træning. Vores instruktører på børneholdene er opmærksomme på om der evt. sidder nogle forældre på tilskuerpladserne til træningerne, som vi kan inddrage som hjælpere til holdet. Vi er fortsat udfordrede i forhold til, at det er svært at motivere de unge hjælpeinstruktører til at vende tilbage til foreningen som instruktører efter endt efterskoleophold. En udfordring der er i stor fokus i bestyrelsens fortsatte arbejde med rekruttering og fastholdelse af instruktører.
 
Kurser
Vi havde ved sæsonstart 25 instruktører og 14 hjælpeinstruktører i foreningen. Vi vægter højt at vore instruktører uddannes, så de hele tiden kan få ny inspiration til deres træninger. Samtidig vægter vi springsikkerheden højt og har derfor sendt flere instruktører på Springsikkerhedskurser. Alt i alt har vi sendt unge hjælpeinstruktører på 9 kurser og instruktører og voksne hjælpeinstruktører på 36 kurser.

Gymnastikafdelingens bestyrelse har i denne sæson været på inspirationskursus i Herning. Vi mener, det er vigtigt at også foreningens bestyrelsesmedlemmer inspireres og danner netværk med andre foreninger og instruktører. Bestyrelsen deltog i mange forskellige workshops i løbet af weekenden.
 
Samarbejde
Vi har fortsat et godt samarbejde med Sport og Fitness – dit center. Samarbejdet betyder at Sport og Fitness i denne sæson har købt har købt 8 pladser på to af foreningens hold. Sport og Fitness udbyder pladserne på deres hjemmeside og centerets medlemmer har så mulighed for at booke sig ind på holdene i Gymnastikafdelingen fra uge til uge. Sport og Fitness – dit center har i denne sæson købt pladser på Cirkeltræning torsdag og vores nye hold Indoor Cycling. Antallet af pladser er en stigning på fire i forhold til sidste år.

Vi har igen i denne sæson også lavet et samarbejde med Korup Cykelmotion, som har et lukket cirkeltræningshold, om torsdagen fra november til begyndelsen af marts, under ledelse af Rene Nørgaard. 20 mænd og kvinder får til træningen styrket kroppen, så de er klar til sæsonopstart.
 
Kommunikation
Vi har i denne sæson udviklet hjemmesiden, så den nu fremstår med et professionelt og lettilgængeligt udtryk. Vi udvikler fortsat på vores nye hjemmeside. Her orienterer vi interesserede  om foreningens arbejde, vore instruktører og reklamerer for hold og events som foreningen udbyder. Det er på hjemmesiden, man kan tilmelde sig træning på foreningens hold.

Vi bruger Facebook til at komme i kontakt med medlemmer, instruktører og hjælpeinstruktører. Vi kommer ud til mange med nyheder fra holdene, billeder og invitationer til events. Vore instruktører har grupper, hvor de kommunikerer om træning og opvisning samt deler videoer af opvisningsserier.

Vi bruger fortsat Conventus i forbindelse med vores tilmelding til holdene. Vi havde til denne sæson ikke meldt en dato ud for hvornår tilmeldingen åbnede og det resulterede i at tilmeldingen fungerede optimalt. Vi oplevede ingen nedbrud.
 
Bestyrelsens arbejdsfordeling
Bestyrelsen løser i hverdagen mange ad hoc opgaver. Opgaverne kommer både fra instruktørerne, kommunen, DGI og andre samarbejdspartnere. Bestyrelsen har lavet en tydelig ansvars- og opgavefordeling. Vi er enige om at det fungerer godt. Vi ønsker et bredt samarbejde i afdelingen og vi har flere uundværlige udvalg og arbejdsgrupper.

Arbejdsgrupperne og udvalgene består både af bestyrelsesmedlemmer og ikke-bestyrelsesmedlemmer. Vi synes det er med til at skabe en god ramme for udvikling af vores forening. På nuværende tidspunkt har vi nedsat følgende arbejdsgrupper og udvalg: DGI forårsopvisningsudvalg, Forretningsudvalg, Gymnastikdagsudvalg med flere underudvalg, Hjemmesideudvalg, Impulsudvalg, Visionsgruppe, Fitness Trydayudvalg og et Årshjulsudvalg.

På denne måde bruger vi vore kræfter hensigtsmæssigt og vi breder bestyrelsesarbejdet ud til mange flere personer. Personer med kompetencer, ønsker og idéer til udvikling af foreningen.

Vi har igen i 2018 haft en del arrangementer som har givet overskud. Det har betydet, at vi har haft mulighed for at investere i nye rekvisitter til både børne- og voksenhold. Vi mener, at pengene skal tilbage til medlemmerne i form af uddannelse af vore instruktører, indkøb af redskaber, dragter, arrangementer, instruktørpleje og events. Vi forsøger derudover at holde kontingentet og egenbetalingen til events og arrangementer så lav som mulig.

Vi bruger mange kræfter på at fastholde kommunikationen mellem bestyrelsen og instruktørerne, bestyrelsen og medlemmerne, og instruktørerne og medlemmerne. Vi sætter ind på flere fronter. Vi skriver artikler til Impuls. Der bliver løbende arbejdet med hjemmesiden. Vi laver opslag på Facebook. Vi har sendt nyhedsbreve ud til både instruktører og medlemmer over Conventus og vi har afholdt Gymnastikmøder med instruktørerne.

Det er meget vigtigt for os at være i tæt dialog med både instruktører og medlemmer. I har fingeren på pulsen i forhold til hvad der efterspørges og vi vil også meget gerne høre jeres meninger og idéer til nye tiltag, ting der bør afskaffes eller hvad I går og undrer jer over i afdelingen. Det er derfor altid en stor glæde, når der møder mange op til vores instruktørmøder.

Plan for det kommende år
Vi glæder os til det fortsatte arbejde i Korup Gymnastik. Vi har i 2019 allerede afholdt Fitness Tryday.

23. og 24. marts afholder vi Gymnastikdag og DGI Forårsopvisning i samme weekend.

Vi vil fortsat arbejde for at vi igen kan udbyde springhold for børn over 9 år. Det kræver at vi finder de rette instruktører til holdene. Vi har derfor alle antenner ude i forhold til rekruttering af forældre, unge og hjemvendte efterskoleelever.

Vi har netop sendt en yogainstruktør på uddannelse og forventer derfor at kunne opstarte endnu et yogahold i foreningen. Denne gang som aftenhold.

Kontingent og godtgørelse til instruktører fastholdes i den kommende sæson.
 
Afslutning
Tak til alle jer, nye som gamle instruktører og hjælpeinstruktører. I er med til at gøre en forskel i vores lokalsamfund – og det kan ikke anerkendes nok.

Tak til bestyrelsen for jeres indsats i den forløbne sæson.

Tak til vores sponsorer og fonde.

Jeg vil gerne slutte af med at takke for den varme som hele bestyrelsen bliver mødt af. Det gælder både fra medlemmer, instruktører, hovedbestyrelsen, KKICs personale, de øvrige afdelinger i KIF og vore eksterne samarbejdspartnere Korup Skole, AB Gymnastik, Ebberup Fitness, Morud Gymnastik, Fritidsforvaltningen og DGI.

På vegne af bestyrelsen, Anne Grethe Sø Nørlev Jensen, Formand for Korup Gymnastik.
Korup Idrætsforening - Gymnastik og Atletikafdelingen